Blog

İlk Diş Muayenesi Öncesi Bilinmesi Gereken 5 Madde

1. Çocuğunuzun dişleri sürmeye başladıktan sonra ağrı, apse ...vs. gibi bir problem olmadan bir pedodontistle tanışması için randevu alınız. Bu ilk randevuda çocuğunuzun hekimle kuracağı pozitif iletişim, ileriki dönemde karşılaşılabilecek problemlerin daha kolay ve sorunsuz bir şekilde çözümlenebilmesini sağlayacaktır.

2. Çocuklarınızı ilk diş muayenesi öncesi hikâye kitapları ve görsellerle bu ziyarete hazırlayabilirsiniz ancak kesinlikle kendi deneyimleriniz aktarmanızı önermiyoruz.

3. Çocuğunuzu muayeneye getirirken ona “korkma, acımayacak” “iğne yapılmayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu cümleler onu sakinleştirmek yerine “sanırım korkulacak bir şey var” “demek ki iğne yapılabilir” imajlarının zihninde oluşmasına sebep olacaktır.

4. İlk diş muayenesinin eğlenceli bir ziyaret olması, çocuğun klinik ortamına ve doktoruna alışması için fırsat yaratır. Bu nedenle ilk randevuda işlem yapılması için ısrarcı olmayın.

5. Pedodontistlerin tedavi yaklaşımları, aldıkları eğitim doğrultusunda, çocuklarda “diş hekimi korkusu” oluşmasını önleyerek tedavileri eğlenceli oyunlara dönüştürmeye yöneliktir. Çocuğunuzla doktorun iletişim kurmasına izin verin ve diyaloğa mümkün olduğunca dahil olmayın.